3e/2e divisie  / 16-stemmig / duur 7:30

Nemesis is de Griekse godin van de rechtvaardige wraak. Vroeger werd ze aanbeden door de gladiatoren en strijders die vochten voor hun leven. 

Deel 1 – GLADIATOREN

In het eerste deel zijn de imposante trommels te horen voordat de gladiatoren ten strijden trekken in de arena. Tijdens de strijd denken velen van hen terug aan hun thuis. Maar het gevecht gaat door tot de laatste man gestorven is. Wreed en met veel geweld sneuvelt uiteindelijk ook de laatste man voor de ogen van duizenden toeschouwers. 

Deel 2 – NYX

Deel twee voert ons door een heldere nacht vol sterren. De moeder van Nemesis is Nyx, de Griekse oer-godin van de nacht. Ze rijdt in een strijdwagen langs de hemel, terwijl ze de donkere nevel van Erebus  (haar man) over de aarde legt. Nemesis ziet haar moeder te werk gaan en kijkt hoe zij elke dag de lucht vult met duizenden prachtige sterren.

Deel 3 – SLAG BIJ AMPHIPOLIS

Het laatste deel verklankt de veldslag in 422 v.Chr. tussen Athene en Sparta. 1500 man worden naar de stad Amphipolis gestuurd om deze terug te veroveren. De Spartanen ontwijken de strijd met het leger en trekken zich terug.  Tijdens de terugtocht wordt het Atheense leger alsnog door de Spartanen overrompeld tijdens een verrassingsaanval. Er ontstaat paniek en de Atheners vluchten naar Eion. Het Atheense leger verliest uiteindelijk 600 man, terwijl de Spartanen er maar 7 verliezen.