2e divisie werk – 18 stemmig – duur 11:00

 

Tres Sorores vertelt het verhaal van een Italiaanse Prins. Op een dag komt de Prins aan bij het paleis van de koning. Wanneer hij daar zijn dochter, een beeldschone prinses, ziet, is hij gelijk in de wolken.

Daarom vraagt hij de koning of hij haar de hand mag vragen. Uiteraard mag dat, maar dan staat er wel iets tegenover. In ruil voor de hand van zijn dochter moet de Prins de bergketen Tres Sorores in om de draak te verslaan, die het gebied teistert.

Zo gezegd, zo gedaan. De prins nadert na een lange tocht de grot, waar het gevaarlijke beest zich schuil houdt. Op het moment dat de draak in de gaten heeft dat de prins aanwezig is, stormt hij naar voren om aan te vallen. Er volgt een gevecht om leven en dood. Na een poos weet de Prins op een handige manier zijn zwaard door de kop van het beest te boren. De strijd is gestreden.

Verzwakt en gewond strompelt hij terug naar zijn paart om terug te keren naar de Koning. Ondertussen gaan de geruchten in het land dat de draak gedood is. En het duurt dan ook niet lang of de Prins wordt feestelijk onthaald op het paleis. Wat volgt is een bruiloft met zijn geliefde prinses. En zoals dat gaat, leefden ze daarna nog lang en gelukkig.

v